Paddy’s goes Western

De Border Ranch

De Border Ranch

De Border Ranch is een western trainingsstal vlak over de grens bij Nijmegen. De passie en lifestyle van de familie van Dommelen straalt er van af. Naast het competitie rijden van de gezinsleden , worden er ook regelmatig veulens gefokt en lessen gegeven. De disiplines Reining , Working Cowhorse, Cattlepenning en Ranch Riding worden zowel nationaal als internationaal gereden. Daarnaast starten ze soms ook de disciplines Barrelrace en Polebending.

Susan vertelt…

Onze paarden zijn american quarter- en paint horses, deze zijn erg snel en wendbaar. Momenteel rijden we met eigen gefokte paarden. BR Dutch Commander is een ruin van 14 jaar en samen met André zijn ze dit jaar o.a. Nederlands kampioen cattlepenning geworden. BR Gunsmoke for Cash is een ruin van 7 jaar en beleerd door dochter Rowan, zij starten reining en working Cowhorse, ook heeft zij samen met dit paard de opleiding KNHS westerninstructeur basis volbracht in 2018. BR Brady Smoking Son is een hengst van 4 jaar en samen met Susan gaan zij komend jaar starten in de Reining en Ranch Riding. Zoon Bram heeft een 5 jarige painthorse genaamd Eagles Gunsmoke Kuzco, zij rijden lekker recreatief en zijn aan het trainen voor de Barrelrace en Polebending. Een van onze teamleden, Pepijn, met zijn paard Bucks Reign Dun It, start in de Working Cowhorse en traint regelmatig samen met ons op de ranch aan de Cutting machine de techniek . Het trainen met de koeien doen we maandelijks op locatie en ook voor de Reining trainen we maandelijks bij een bekende trainer. Al deze wedstrijdpaarden presteren super op de Paddy’s choice, daarnaast smullen onze oudere lespaarden ook iedere dag van het voer en zitten daardoor lekker in hun vel!
De voorbereiding moet kloppen! We proberen altijd een goede leef- en trainingsomgeving te creëren voor onze paarden. Daarbij hoort goed ruw- en krachtvoer, weidegang, een droge stal, goed passende zadels en beenbescherming. Ook belangrijk is het regelmatig bekappen en beslaan door een goede smid. Wanneer je dan op het juiste moment het uiterste vraagt van jezelf en je paard… lukt het gewoon! En dat is zo kicken…..!!!!

Suus en Nando vertellen

Het is heerlijk rijden met onze quarters die goed in hun vel zitten.

Heel blij met Paddy’s Choice, je ziet en voelt een soepel paard.