PADDY’S CHOICE

Paddy’s choice is een paardenbrok die bestaat uit uiterst zorgvuldig geselecteerde grondstoffen

Verkooppunten

PADDY’S CHOICE … een gezonde keuze !

De basis voor goede gezonde paarden die blijven presteren blijft bestaan uit goede voeding; bouwstoffen, vitaminen en mineralen van hoogwaardige kwaliteit. Hoe meer arbeid een paard  verricht hoe meer een paard verbruikt voor arbeid en hoe hoger het voedingsbehoefte wordt, hierom moet je de voeder gift verhogen!

Kies voor een allround voer waarbij je niet steeds van alles bij hoeft te voeren.

Houd het simpel en gezond.

Ook het recreatie paard die lichte arbeid verricht en paarden die als gezelschap dienen, wil je sterk en gezond houden, deze paarden hebben voldoende aan een lage voergifte.

Paddy’s Choice

  • Voor een gezonde spijsvertering
  • Bevat goede bronnen van koolhydraten met een lage glycemische lading, veroorzaakt nauwelijks stijging van de bloedsuikerspiegel !
  • Minder stress gevoelig tijdens eten
  • Gunstig bij luchtzuigen door stress verminderde eigenschappen.
  • Licht verteerbaar wat zorgt voor een betere voeropname bij paarden die schraal blijven.
  • Volwaardige brok met alle benodigde vitamines en mineralen
  • Uiterst geschikt voor paarden die prestaties moeten verrichten
  • Ter ondersteuning van een gezond zuur-bas evenwicht
  • Minder last van afvalstoffen waardoor meer souplesse verkregen wordt

Paddy’s historie

Paddy’s Choice is vernoemd naar Paddington, een talentvol dressuurpaard.

Paddy`s Choice is oorspronkelijk ontwikkeld voor “luchtzuigers” en paarden die stress gevoelig zijn.
In de loop der tijd werd echter steeds duidelijker dat veel meer paarden baat hadden bij Paddy`s Choice.
Zowel koud- als warmbloedige paarden gingen véél gemakkelijker bewegen en zagen er veel beter uit.
Dit is te verklaren door het gebruik van zuivere grondstoffen, zodat alle voedings- en bouwstoffen, uit de brok, optimaal worden benut. Hierdoor hopen er zich geen afvalstoffen op.
Een sportpaard dat moet presteren, is in zekere mate aan stress onderhevig, de kans op lichamelijke klachten moet daarom geminimaliseerd worden. Uiteraard moet bij ieder individueel paard gekeken worden naar type, behoefte en trainingsintensiteit om te bepalen welk soort voer het beste rendement geeft voor het paard.

Over Paddington

Paddy’s Choice is uitgedacht op Paddington en speciaal ontwikkeld voor paarden die luchtzuigen.
Paddington was een frequent luchtzuiger. Dat had negatieve gevolgen voor zijn prestaties en zijn gemoedstoestand.
Met een goed voerschema en homeopathische behandelingen is zijn functioneren, zijn gedrag en spijsvertering enorm verbeterd.
Luchtzuigen deed hij alleen nog tijdens een paar keer na het eten in plaats van dag en nacht.
Sinds hij Paddy’s Choice ging eten kreeg hij veel meer spiermassa en werden zijn bewegingen veel losser en soepeler..
Paddington werd een vrolijker en een tevredener paard !

Lees wat anderen vertellen:

Inmiddels staan alle trainingspaarden bij Tommie op Paddy’s Choice en zien er prachtig uit. Vingino wilde niet makkelijk op gewicht komen, had last van stress en hierdoor veel last van spanning!!
Sinds hij Paddy’s Choice krijgt is hij mooi vol geworden en veel minder last van stress, dit uit zich ook in de proeven!

Joop van Uytert : Zhivago ziet er super uit!!! Staat ter dekking bij hengstenhouderij Joop van Uytert en is in training bij Tommie Visser.

Dat is nu vier jaar geleden dat onze paarden overgingen op Paddy’s Choise en het bevalt super!! De paarden vinden het heerlijk en ze doen het er allemaal echt heel erg goed op. Ook paarden van leerlingen heb ik enorm zien veranderen door Paddy’s Choice

Mireille: ‘Uiteraard kregen mijn paarden vroeger brokken. Waarom niet, alle paarden kregen brokken en ik dacht er verder niet over na. Tot….ik mij meer ging verdiepen in waar brokken van gemaakt werden. Ik schrok me dood! Vanaf dat moment voor mijn paarden GEEN brokken meer! Ik ging over op muesli, dan kon ik in ieder geval zelf zien wat ik mijn paarden gaf. En ze deden het er jaren prima op! Toen ik na maandenlang tobben met mijn beste paard De Rechter de hulp van Jeannette Kompier inschakelde kwam uiteraard ook het voer ter sprake. Maar ik was daar duidelijk in; ik ging aan mijn voerbeleid niets veranderen. Veel (onbeperkt) mooi droog hooi en een goede muesli waren naar mijn idee het beste wat ik mijn paarden kon geven. Ik had het er dan ook heel moeilijk mee toen Jeannette mij adviseerde iets anders te gaan voeren; in mijn muesli trof ze namelijk tot 2 keer toe een bacterie aan….. Tja, wat doe je dan?! De 1ste keer kon toeval zijn maar toen dezelfde bacterie voor de 2e keer werd aangetroffen werd moest ik wel iets doen. Jeannette adviseerde mij in ieder geval aan De Rechter Paddy’s Choice te gaan voeren. Maar….Paddy’s Choice was in brok-vorm! Poeh, dat was zwaar tegen mijn principes! Na uitgebreid mijn ideeën over brokken kenbaar gemaakt te hebben en na een paar nachtjes slapen ging ik overstag en haalde 2 zakken … En zo ging mijn grootste paardenvriend De Rechter na jaren weer aan de brokken…..brrrrr…ik vond het helemaal niets!

Maar ik kon er niet omheen, hij deed het er super uit. Uiteraard ook door de verdere behandelingen van Jeannet. Maar mijn andere paarden mankeerden niets, dus die kregen gewoon nog de muesli (ik wilde van die bacterie niets weten…). Ik denk dat er wel een jaar overheen ging tot meerdere van onze paarden tegelijkertijd niet fit waren. En wat bleek….ze hadden allen de bacterie die ook (weer!!) in de muesli zat! Help, moesten dan alle paarden op brokken?? Nee, dat wilde ik nog steeds niet! Maar ik wist ook dat De Rechter het er super op deed….en dat er dus blijkbaar structureel iets mis was met de muesli die ik voerde…… Weer praten, denken, slapen, overleggen….en uiteindelijk oké…..gingen ook onze andere paarden over op Paddy’s Choice.

Over Paddy’s Choice:

Op onze pensionstal zijn inmiddels ook een derde van de paarden over op paddy’s choice. Ik weet zeker dat er veel zullen volgen omdat hoe de paarden eruit zien alleen maar voor ‘t voer spreekt.

In mijn zoektocht naar het juiste paardenvoer passend bij mijn holistische benadering van paarden houden heb ik de laatste paar jaar twee soorten grasbrok van t zelfde merk gevoerd. Ook hebben wij dit voer aan de paarden op onze pensionstal gevoerd. In de loop der tijd vond ik zeker mijn eigen paarden, die indien t weer t toelaat 24/7 buiten staan met onbeperkt ruwvoer van zeer goede kwaliteit, achteruit gaan. Mijn altijd glimmende paarden glommen niet meer en bij mijn en de pensionpaarden was er een hoog gehalte hoef gerelateerde problemen. Toen ben ik gaan zoeken en kwam bij Paddy’s Choice uit. Dit mede door een goede kennis die t al jaren voert en nog kritischer staat tegen over een brok dan ik. Haar paarden doen t super en zien er prachtig uit. Al binnen een week zag ik verschil bij mijn paarden en na een maand had ik prachtige paarden.

Mijn paard krijgt niets anders meer dan Paddy’s Choice!

Ik voer één van mijn paarden al geruime tijd Paddy’s Choice. Mijn paard is erg gevoelig voor bacteriën in haar lijf. Ze kan niet tegen kuil en wortels, waardoor zij voortdurend een olifantsbeen kreeg en iedere keer weer vol gestopt werd met antibiotica. Met homeopathie van Jeannette Kompier van Horse Body Balance en de Paddy’s Choice gaat het allemaal een stuk beter, en heb ik weer een paard die weer goed in haar vel zit.
Tevens halen we ook vaak weer de benodigde punten en prijzen op de wedstrijden. Ik kan iedereen aanraden om over te stappen op Paddy’s Choice, dit is namelijk een brok waar de juiste voedingstoffen in zitten en niet de verkeerde zoals in de meeste gevallen is.

Donald stond al 3 jaar bij mij op stal en zoog lucht. Hij leek er geen last van te hebben. At gewoon zijn eten en hooi had nooit koliek. Jeannette Kompier van Horse Body Balance kwam bij mij op stal voor een ander paard en attendeerde mij erop dat ze wat kon doen aan het lucht zuigen. Nou daar had ik en denk heel Nederland nog nooit van gehoord dat een paard lucht zuigt omdat hij endorfine tekort komt in zijn voeding. Jeannette adviseerde hem op Paddy’s Choice te zetten en geen kuilgras meer te voeren maar gewoon droog hooi, kuur van 1 maand met verschillende druppels en we hadden waarschijnlijk geluk, want het probleem zat op zijn zenuwstelsel. Zo gezegd zo gedaan dacht ik, maar dat pakte anders uit.

Droog hooi luste hij niet.
Wel veranderde hij wel enorm in zijn gedrag waar ik hem eerst nooit kon aaien over de stal deur bleef hij nu zelf staan en vragen om geaaid te worden. Maar hooi at hij nog steeds niet. Maand vol gehouden, dacht hij begint er vanzelf welaan als hij honger krijgt. Maar helaas hij bleef het weigeren at mondjes maat en werd steeds magerder. Wel was hij steeds minder gaan lucht zuigen.

Jeannette uiteindelijk maar weer gebeld wat te doen, zijn kuilgras wat hij altijd gegeten had lustte hij namelijk wel. Ze zou de week erna weer komen om te kijken hoe het met hem ging dus ze zei nou dan geef hem voorlopig maar dat kuilgras. Nou daar kwam ik achter hoe slecht het voor hem was. Ik heb hem ‘s avonds weer kuilvoer gegeven, de volgende morgen kwam ik op stal en kon niet eens meer zien dat hij zo mager geworden was zo had hij zich vol lucht gezogen na het kuil gras, ik schrok me dood en dacht wauw wat heeft dat een invloed. Dat was dus ook niet de oplossing.

Mijn vriendin zei kom bij mij eens wat hooi halen om te proberen of hij dat lust. Zij voert droog kruiden hooi. Ik gehaald en voor gehouden in hooi net gestopt en ja hoor dat lustte hij.
Wat een opluchting.

Inmiddels is Jeannette weer geweest en weer kuur van 4 weken die zijn zenuwstelsel moesten ondersteunen wat volgens Jeanette een enorme verandering teweeg moest brengen in zijn schrik gedrag.
Dit heeft iets langer geduurd maar in de 4e week begon hij er toch enorm op te reageren en werd hij steeds rustiger en gemoedelijker in de omgang. Inmiddels zijn we zo ver dat we met een laatste kuur bezig zijn voor het ondersteunen van endorfine en hierna nog 14 dagen een kuur om het zenuwstelsel weer te laten aansluiten en dan moet hij volledig klaar zijn. Hij zuigt nog mondjes maat lucht maar de verandering in zijn lichaam en schrik gedrag is al zo groot. Hoop dat Jeannette gelijk krijgt en hij er na deze kuren helemaal mee ophoud. Het zou me niet meer verbazen. Jeannette je bent een kei. Als niemand het meer weet dan kom jij er wel uit. Geweldig in een woord. Ik ben heel blij met je.