“Ontdek en ervaar hoe jouw paard op een ongedwongen manier kan bewegen”image5

De methode die VIP ontwikkeld heeft haakt volledig in op de nieuwe manier van bewegen en is ontwikkeld vanuit de filosofie om geen enkele vorm van druk uit te oefenen op het paard.

Door een dynamische constructie wordt het paard zonder dwang gefaciliteerd om in de juiste houding te bewegen. Hierbij ontstaat weinig druk op de mond en achter de oren. Tevens is er geen enkel vast punt waarop paarden zich vastgezet kunnen voelen.

Het systeem zorgt ervoor dat vanuit een zachte stimuli een juiste horizontale houding ontstaat waardoor optimaal gebruik van de rug gemaakt kan worden. Paarden houden in hoge mate bewegingsvrijheid in hoofd en hals, zodat de verkregen neerwaartse houding een positief effect heeft op het welzijn en de fysieke ontwikkeling.

Vanuit eigenaar perceptie is de methode ontwikkeld om ruiters op een andere manier met hun paard bezig te laten zijn. Met andere woorden, een interactieve manier vanaf de grond waardoor deze manier van bewegen een verbindende en saamhorige uitwerking heeft op paard en ruiter. Daar komt tevens bij dat het de veiligheid vergroot en het systeem toegankelijk is voor elk niveau van paardenhouder.

image6

De voorwaarts-neerwaarts gestrekte bovenhalslijn heft via het nekligament de rug in de gewenste positie, zodat de lange rugspier ontspannen kan werken en vrij kan blijven bewegen.

Verdonk Innovation Products

mieke.verdonk@ziggo.nl

image3

image2

image4

This post is also available in: Engels