Stal Mireille

 

Stal Mireille is een revalidatie/ training / pension stal gelegen in de mooie Betuwe. Zij trainen paarden met diverse problemen.

Mireille den Hoed rijdt ZZ licht met haar paard De Rechter (Utrecht x Zeoliet). De Rechter is nu 21 jaar oud (geb.jaar 1996).

Wanneer is een paard recht?

Een paard is verticaal recht als het op een rechte lijn de verticale lijn behoudt (hoek met de grond is 90°) met de ruiter perfect recht op de rug.

Paarden zijn van nature linksgebogen of rechtsgebogen. Net als mensen links- of rechtshandig zijn.
Een (gebogen) paard heeft een sterke, korte zijde en een zwakke lange zijde. Stel je voor dat je met je linkerarm een naar rechtsgebogen paard symboliseert. De buitenkant van je arm is de linkerzijde van je paard. Deze zijde is bol, heeft lange maar zwakke spieren. Dit is de soepele kant. Het linkerachterbeen is het zwakke achterbeen. Het linkervoorbeen draagt meer gewicht dan het rechtervoorbeen. De rechterzijde is hol, kort maar sterk gespierd en ook stijver. Het rechterachterbeen is het sterkst en vaak is de rechterheup iets hoger. Je kunt dit merken doordat zo’n paard meer steun zoekt op de linkerteugel, tegen je linkerbeen aanloopt en doordat het zadel naar links zakt. Jij als ruiter komt daardoor scheef te zitten. Voor het linksgebogen paard geldt hetzelfde alleen dan uiteraard in omgekeerde richting.

Een rechtsgebogen paard zal meer moeite hebben met de volte links dan met de volte rechts. Bij het draaien naar links zal het paard op de linker schouder willen vallen in plaats van in zijn lichaam te buigen. Om het paard te leren buigen, zal het eerst in verticale balans moeten zijn!

 

Als je niet bekend bent met het rechtrichten, met het herstellen van de verticale balans, is het in het begin best ingewikkeld. En als je de theorie begrijpt, dan moet je het nog leren voelen en vervolgens ook nog juist EN snel handelen!
Al met al niet gemakkelijk, maar eerst komt het begrijpen van de theorie!

Ik nodig je van harte uit om eens bij een gratis lezing te komen die ik regelmatig geef. Onder het genot van een kopje koffie of thee krijg je dan een stukje van de theorie uitgelegd aan de hand van een presentatie met foto’s en plaatjes die je zullen helpen dingen te begrijpen. Dit is volledig vrijblijvend!

Stal Mireille 
Revalidatietrainer & Instructeur Klassieke Dressuur
Langewei 1A, 4033 CE Lienden
Tel: +31 (0)6 – 24 09 54 82
info@stalmireille.nl

www.stalmireille.nl