• PADDY’S CHOICE

  Paddy’s choice is een paardenbrok die bestaat uit uiterst zorgvuldig geselecteerde grondstoffen

 • PADDY’S Choice

  Paddy’s choice is een paardenbrok die bestaat uit uiterst zorgvuldig geselecteerde grondstoffen

Paddy’s Choice

Paddy’s Choice is named after Paddington, a talented dressage horse.

Paddy`s Choice was originally developed for “air pistons” and horses with food intolerance.
Over time, however, it became increasingly clear that many more horses benefited from Paddy`s Choice.
Both cold and warm-blooded horses became much easier to move and looked much better.
This can be explained by the use of pure raw materials, so that all nutrients and building materials, from the lump, are used optimally. As a result, no waste materials accumulate.

A sport horse that has to perform is to a certain extent subject to stress, the risk of physical complaints must therefore be minimized. Naturally, each individual horse must be looked at for type, need and training intensity in order to determine which type of feed gives the best return for it. paarden.Paddy`s Choice is produced at Van Gorp Diervoeders in Waalwijk, they stand for quality and freshness of the raw materials and they are the producer of HORSEFOOD THE BEST!
For products from Horsfood click here

Obout Paddington

Paddy’s Choice has been devised at Paddington and specially developed for horses that suck air.
Paddington was a frequent air piston. He regularly had colic and had previously been treated for stomach ulcers. Of course this had a negative impact on his performance and state of mind.
With a good feeding schedule and homeopathic treatments, his entire functioning, behavior and digestion have greatly improved.
He only sucked air during and up to 30 minutes after eating (instead of day and night). However, he remained somewhat lean and his muscle development lagged.

Since he started eating Paddy’s Choice, he has gained much more muscle mass and the movements have become much looser and smoother.

Paddington has become a happier and more satisfied horse! And it no longer sucks air! Paddy’s Choice is a horse chunk that consists of extremely carefully selected raw materials and is composed according to the needs of horses that suck air and horses with food intolerance.

Benefits of Paddy’s Choice:

 • Less stress sensitive during eating
 • For a healthy digestion
 • Beneficial for stomach and intestinal problems
 • Favorable with air suction
 • Promotes endurance
 • Easily digestible which ensures better feed intake for horses that remain lean
 • Complete basic and sports food with all necessary vitamins and minerals
 • Good supplement for treatment against stomach ulcers
 • Extremely suitable for sport horses that have to perform
 • To support a healthy acid-base balance
 • Less inconvenience from waste

PADDY’S CHOICE contains good sources of carbohydrates with a low glycemic index, this hardly causes any rise in blood sugar levels. These carbohydrates are also useful for the intestinal flora, it stimulates the fermentation process (fibers).

De samenstelling van Paddy’s Choice

PADDY’S CHOICE  nutritionele voedingswaarde:
VEP 850
VREp 8.5
EW horse 0.93
Crude protein 11%
Crude fat 5.6%
Crude fiber 7.7%
Raw ash 6.5%
Starch 37.5% (low glycemic index)
Sugar 2.8% (cane sugar molasses)
Calcium 9.1 g
Phosphorus 4.7 g
Copper 14.8 mg
Sodium 2.8 g
Magnesium 3.9 g
Potassium 6.2 g
Chlorine 5.0 g
Iron sulfate 95 mg
Manganese 30 mg
Zinc 100 mg
Selenium 0.20 mg
Linoleic acid 19.8
Vit. A 15,000 IU
Vit. D3 2,500 IU
Vit E 200 mg
Biotin 200 mg
Choline 200 mg
Vit C 2.0 mg
Vit. K 0.60 mg
Vit B1 2.0 mg
Vit. B2 4 mg
Vit. B3 20 mg
Vi.t B5 10 mg
Vit. B6 3.0 mg
Vit B12 20 mg
Folic acid 2.0 mg
Amino acids, among others: Lysine, methionine, meth + cystine, tryptophan, threonine

General advice
In addition to Paddy’s Choice, provide good quality meadow hay!
For optimum results, do not feed other chunks or muesli.
Always offer fresh drinking water.
Keep drinking and feeding troughs clean. Feeding advice per 100 kg body weight:
 • Maintenance 0.4 – 0.5 kg
 • Light work 0.5 – 0.6 kg
 • Medium-duty labor 0.8 – 1.0 kg

Lees wat anderen vertellen:

Inmiddels staan alle trainingspaarden bij Tommie op Paddy’s Choice en zien er prachtig uit. Vingino wilde niet makkelijk op gewicht komen, had last van stress en hierdoor veel last van spanning!!
Sinds hij Paddy’s Choice krijgt is hij mooi vol geworden en veel minder last van stress, dit uit zich ook in de proeven!

Joop van Uytert : Zhivago ziet er super uit!!! Staat ter dekking bij hengstenhouderij Joop van Uytert en is in training bij Tommie Visser.

Dat is nu vier jaar geleden dat onze paarden overgingen op Paddy’s Choise en het bevalt super!! De paarden vinden het heerlijk en ze doen het er allemaal echt heel erg goed op. Ook paarden van leerlingen heb ik enorm zien veranderen door Paddy’s Choice

Mireille: ‘Uiteraard kregen mijn paarden vroeger brokken. Waarom niet, alle paarden kregen brokken en ik dacht er verder niet over na. Tot….ik mij meer ging verdiepen in waar brokken van gemaakt werden. Ik schrok me dood! Vanaf dat moment voor mijn paarden GEEN brokken meer! Ik ging over op muesli, dan kon ik in ieder geval zelf zien wat ik mijn paarden gaf. En ze deden het er jaren prima op! Toen ik na maandenlang tobben met mijn beste paard De Rechter de hulp van Jeannette Kompier inschakelde kwam uiteraard ook het voer ter sprake. Maar ik was daar duidelijk in; ik ging aan mijn voerbeleid niets veranderen. Veel (onbeperkt) mooi droog hooi en een goede muesli waren naar mijn idee het beste wat ik mijn paarden kon geven. Ik had het er dan ook heel moeilijk mee toen Jeannette mij adviseerde iets anders te gaan voeren; in mijn muesli trof ze namelijk tot 2 keer toe een bacterie aan….. Tja, wat doe je dan?! De 1ste keer kon toeval zijn maar toen dezelfde bacterie voor de 2e keer werd aangetroffen werd moest ik wel iets doen. Jeannette adviseerde mij in ieder geval aan De Rechter Paddy’s Choice te gaan voeren. Maar….Paddy’s Choice was in brok-vorm! Poeh, dat was zwaar tegen mijn principes! Na uitgebreid mijn ideeën over brokken kenbaar gemaakt te hebben en na een paar nachtjes slapen ging ik overstag en haalde 2 zakken … En zo ging mijn grootste paardenvriend De Rechter na jaren weer aan de brokken…..brrrrr…ik vond het helemaal niets!

Maar ik kon er niet omheen, hij deed het er super uit. Uiteraard ook door de verdere behandelingen van Jeannet. Maar mijn andere paarden mankeerden niets, dus die kregen gewoon nog de muesli (ik wilde van die bacterie niets weten…). Ik denk dat er wel een jaar overheen ging tot meerdere van onze paarden tegelijkertijd niet fit waren. En wat bleek….ze hadden allen de bacterie die ook (weer!!) in de muesli zat! Help, moesten dan alle paarden op brokken?? Nee, dat wilde ik nog steeds niet! Maar ik wist ook dat De Rechter het er super op deed….en dat er dus blijkbaar structureel iets mis was met de muesli die ik voerde…… Weer praten, denken, slapen, overleggen….en uiteindelijk oké…..gingen ook onze andere paarden over op Paddy’s Choice.

Over Paddy’s Choice:

Op onze pensionstal zijn inmiddels ook een derde van de paarden over op paddy’s choice. Ik weet zeker dat er veel zullen volgen omdat hoe de paarden eruit zien alleen maar voor ‘t voer spreekt.

In mijn zoektocht naar het juiste paardenvoer passend bij mijn holistische benadering van paarden houden heb ik de laatste paar jaar twee soorten grasbrok van t zelfde merk gevoerd. Ook hebben wij dit voer aan de paarden op onze pensionstal gevoerd. In de loop der tijd vond ik zeker mijn eigen paarden, die indien t weer t toelaat 24/7 buiten staan met onbeperkt ruwvoer van zeer goede kwaliteit, achteruit gaan. Mijn altijd glimmende paarden glommen niet meer en bij mijn en de pensionpaarden was er een hoog gehalte hoef gerelateerde problemen. Toen ben ik gaan zoeken en kwam bij Paddy’s Choice uit. Dit mede door een goede kennis die t al jaren voert en nog kritischer staat tegen over een brok dan ik. Haar paarden doen t super en zien er prachtig uit. Al binnen een week zag ik verschil bij mijn paarden en na een maand had ik prachtige paarden.

Mijn paard krijgt niets anders meer dan Paddy’s Choice!

Ik voer één van mijn paarden al geruime tijd Paddy’s Choice. Mijn paard is erg gevoelig voor bacteriën in haar lijf. Ze kan niet tegen kuil en wortels, waardoor zij voortdurend een olifantsbeen kreeg en iedere keer weer vol gestopt werd met antibiotica. Met homeopathie van Jeannette Kompier van Horse Body Balance en de Paddy’s Choice gaat het allemaal een stuk beter, en heb ik weer een paard die weer goed in haar vel zit.
Tevens halen we ook vaak weer de benodigde punten en prijzen op de wedstrijden. Ik kan iedereen aanraden om over te stappen op Paddy’s Choice, dit is namelijk een brok waar de juiste voedingstoffen in zitten en niet de verkeerde zoals in de meeste gevallen is.

Donald stond al 3 jaar bij mij op stal en zoog lucht. Hij leek er geen last van te hebben. At gewoon zijn eten en hooi had nooit koliek. Jeannette Kompier van Horse Body Balance kwam bij mij op stal voor een ander paard en attendeerde mij erop dat ze wat kon doen aan het lucht zuigen. Nou daar had ik en denk heel Nederland nog nooit van gehoord dat een paard lucht zuigt omdat hij endorfine tekort komt in zijn voeding. Jeannette adviseerde hem op Paddy’s Choice te zetten en geen kuilgras meer te voeren maar gewoon droog hooi, kuur van 1 maand met verschillende druppels en we hadden waarschijnlijk geluk, want het probleem zat op zijn zenuwstelsel. Zo gezegd zo gedaan dacht ik, maar dat pakte anders uit.

Droog hooi luste hij niet.
Wel veranderde hij wel enorm in zijn gedrag waar ik hem eerst nooit kon aaien over de stal deur bleef hij nu zelf staan en vragen om geaaid te worden. Maar hooi at hij nog steeds niet. Maand vol gehouden, dacht hij begint er vanzelf welaan als hij honger krijgt. Maar helaas hij bleef het weigeren at mondjes maat en werd steeds magerder. Wel was hij steeds minder gaan lucht zuigen.

Jeannette uiteindelijk maar weer gebeld wat te doen, zijn kuilgras wat hij altijd gegeten had lustte hij namelijk wel. Ze zou de week erna weer komen om te kijken hoe het met hem ging dus ze zei nou dan geef hem voorlopig maar dat kuilgras. Nou daar kwam ik achter hoe slecht het voor hem was. Ik heb hem ‘s avonds weer kuilvoer gegeven, de volgende morgen kwam ik op stal en kon niet eens meer zien dat hij zo mager geworden was zo had hij zich vol lucht gezogen na het kuil gras, ik schrok me dood en dacht wauw wat heeft dat een invloed. Dat was dus ook niet de oplossing.

Mijn vriendin zei kom bij mij eens wat hooi halen om te proberen of hij dat lust. Zij voert droog kruiden hooi. Ik gehaald en voor gehouden in hooi net gestopt en ja hoor dat lustte hij.
Wat een opluchting.

Inmiddels is Jeannette weer geweest en weer kuur van 4 weken die zijn zenuwstelsel moesten ondersteunen wat volgens Jeanette een enorme verandering teweeg moest brengen in zijn schrik gedrag.
Dit heeft iets langer geduurd maar in de 4e week begon hij er toch enorm op te reageren en werd hij steeds rustiger en gemoedelijker in de omgang. Inmiddels zijn we zo ver dat we met een laatste kuur bezig zijn voor het ondersteunen van endorfine en hierna nog 14 dagen een kuur om het zenuwstelsel weer te laten aansluiten en dan moet hij volledig klaar zijn. Hij zuigt nog mondjes maat lucht maar de verandering in zijn lichaam en schrik gedrag is al zo groot. Hoop dat Jeannette gelijk krijgt en hij er na deze kuren helemaal mee ophoud. Het zou me niet meer verbazen. Jeannette je bent een kei. Als niemand het meer weet dan kom jij er wel uit. Geweldig in een woord. Ik ben heel blij met je.